Cégtörténet Cégtörténet Cégtörténet

Cégtörténet

Cégünk jogelődje a Pest Megyei Tanács Gyógyszertári Központja 1950-ban alakult meg. Az akkori cég galenusi laboratóriumok elsőrendű feladata volt gyógyszer-nagykereskedelem mellett a megye (szintén állami tulajdonú) közforgalmú gyógyszertárainak ellátása olyan FoNo-s és gyógyszerkönyvi alapkészítményekkel és alapanyagokkal, amelyeket a gyógyszertárak a magisztrális gyógyszerkészítés során nagyobb mennyiségben felhasználtak és patikai körülmények között - a nagy mennyiségekre való tekintettel - nehezen volt kivitelezhető.

Már a korai időszakban is állítottak elő a laboratóriumban különböző kenőcsöket, oldatok, porkeverékeket és tablettákat. Ezek a gyógyszerformák ömlesztve lettek előállítva és nagy volumenű csomagolásban kerültek a gyógyszertárakba. A gyógyszertárakban a vevői igényeket figyelembe véve történt meg a kisebb kiszerelési egységekbe a kicsomagolás.

A 90-es évek első felében - a rendszerváltás következményeként - megkezdődött a gyógyszertári központok átalakulása. A Pest Megyei Tanács Gyógyszertári Központja elnevezés először Parma Patika Gyógyszerellátó Vállalatra változott majd később Parma Rt. néven működött tovább. A későbbiekben 1996-ban megalakult a Parma Produkt Kft, mint jogilag független gyógyszerészeti laboratórium, amely szintén ebben az évben csatlakozott a PHOENIX csoport népes családjához.

A privatizált gyógyszertárak új tulajdonosi köre részéről egyre erősebb igény volt - saját munkájuk megkönnyítése érdekében - a FoNo-s és a Gyógyszerkönyvi termékek megvásárlása minél kisebb, a betegek számára azonnal eladható csomagolási egységben.

2004-ben - Magyarország EU csatlakozását követően - a hatóanyagot tartalmazó és betegek részére közvetlenül kiadható FoNo-s termékeket kötelező volt regisztráltatni az OGYÉI-nél. Ezek a speciális forgalomba hozatali engedélyek kizárólag Magyarország területére érvényesek. Napjainkban már csak 2 laboratórium állít elő FoNo-s készítményeket, melyből az egyik ilyen profillal rendelkező vállalkozás a Parma Produkt Kft.

A Parma Produkt Kft. - a gyógyszertári munka gyorsítása és könnyítése érdekében - egyre nagyobb számban állított elő bliszterbe és dobozba csomagolt tablettákat, kúpokat, valamint tubusolt és dobozolt kenőcsöket. Ezek a gyógyszertárban előállított magisztrális gyógyszerekkel egyenértékű és helyettesíthető termékek.

2024 januárjában a tulajdonváltást követően, A Parma Produkt Kft. csatlakozott a holland hátterű FAGRON csoporthoz.

A FAGRON Csoport több mint három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik és világszerte mintegy 35 országban van jelen. A FAGRON világelső az alapanyag forgalmazásban és jelentős piaci szereplő a személyre szabott gyógyászatban, a magisztrális termékek gyártásában és forgalmazásában is. A Fagron Csoport folyamatosan élen jár a gyógyszeripari termékek fejlesztésében, így világszerte megbízható partnere az egészségügyi szakembereknek.

A Fagron globális jelenléte, kiterjedt kutatásai és fejlesztései, valamint az élvonalbeli megoldások iránti elkötelezettsége kétségtelenül fokozza azon képességünket, hogy még átfogóbb és fejlettebb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk Önöknek.